Over ons

Den 22 Sint-Albertus, dat zijn wij. Een gemengde scoutsgroep uit Berchem die al bestaat sinds 1926 en aangesloten is bij scouts en gidsen Vlaanderen. Je kan ons vinden aan de Roderveldlaan 22 waar ons prachtige lokaaltje staat. Hoewel we een eerder kleinere groep zijn, wilt het niet zeggen dat we daarom minder plezier maken, integendeel! Bij ons ken je heel de groep van jong tot oud en leer je iedereen kennen. Nog een leuk weetje, binnen onze scoutsgroep spreken we elkaar aan met je totem van zodra je deze gekregen hebt.

Vergaderingen

Standaard staan onze scoutsvergaderingen ingepland op zaterdag van 14:30 tot 17u. Soms kan het hier eens van afwijken wanneer we een andere soort vergadering doen, dit om het allemaal plezant te houden :). Al de informatie over de vergaderingen verschijnt per trimester in een boekje dat je kan vinden onder de rubriek ‘boekskes’.

Groepen

Welpen: 1e – 4e leerjaar

Jonggivers: 5e leerjaar – 3e middelbaar

Verkenners: 4e en 5e middelbaar

Jins: 6e middelbaar

Kosten

Het lidgeld bedraagt bij onze groep €50. Het grootste deel hiervan gaat naar scouts en gidsen vlaanderen voor de verzekeringen van jullie allerliefste kinderen. Dit wilt zeggen dat wanneer wij een vergadering doen met wat extra kosten (zwemmen, trein, daguitstap naar een locatie, …), er dan nog een extra kost aan de ouders gevraagd wordt om deze kosten te vergoeden. Deze speciale vergaderingen zijn zeker niet elke week.

Uniform

Ons uniform is nog zeer traditiegetrouw en kan je dus ook niet meer kopen in de Hopper (winkel van scouts en gidsen Vlaanderen). Wie opzoek is naar ons prachtige uniform dient zich te begeven naar De kampeerder (Leopoldstraat 21, Antwerpen). Voor tweedehands uniformen kan er geïnformeerd worden bij de leiding.

Uniform welpen:

  • groene scouts trui
  • bruine korte broek / beige rok / beige kleedje
  • welpen petje

Uniform jonggivers

  • bruine korte broek / beige rok / beige kleedje
  • beige scoouts hemd

contact

Roderveldlaan 22
2600 Berchem (Antwerpen)

sintalbertus22@hotmail.com

rekeningnummer scouts den 22: BE67 3631 1634 6587

scouts berchem scouts wilrijk scouts antwerpen

Scroll naar boven